ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ: ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΕ ΒΙΒΛΙΟ;

Στο ξεκίνημα της πορείας μου με τα ορυκτά πίσω στο 2004, έχω πολύ ζωηρή την ανάμνηση της αναζήτησης βιβλίων σχετικά με τις θεραπευτικές ιδιότητες των ορυκτών- κυρίως επειδή ήθελα να έχω ένα εγχειρίδιο που να συντροφεύει την προσωπική μου εμπειρία, έχοντας τότε την πεποίθηση πως θα υπάρχουν κοινές συνισταμένες με τους συγγραφείς. Προς μεγάλη μου έκπληξη
άρχισα να παρατηρώ πως ενώ σε γενικές γραμμές υπήρχε μία ταύτιση, σε πολλά πράγματα υπήρχε μεγάλη διαφοροποίηση όχι μόνο ανάμεσα σε εμένα και το κάθε βιβλίο, αλλά και ανάμεσα στους συγγραφείς των βιβλίων αυτών. Με τα χρόνια, και καθώς αναπτύχθηκε το Ίντερνετ και οι δυνατότητες του, ανακάλυψα πως το ίδιο φαινόμενο υπήρχε και σε πολλές σελίδες κρυσταλλοθεραπείας/ορυκτοθεραπείας, με κάποια βασικά χαρακτηριστικά να παραμένουν ίδια και αρκετές λεπτομέρειες να αλλάζουν, ακόμα και για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κάθε ορυκτό θεραπευτικά. Έτσι λοιπόν γεννάται το ερώτημα: Γιατί διαφέρουν οι ποιότητες των ορυκτών από συγγραφέα σε συγγραφέα; Και τελικά υπάρχει κάτι "σωστό";

Μέσα από την εκπαίδευση και την εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια που συν-εργάζομαι με τα ορυκτά για θεραπευτικούς σκοπούς κατάλαβα πως υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί λόγοι που συνεισφέρουν στο να υφίσταται αυτό το φαινόμενο. Τους συνοψίζω ως εξής:

Είναι διαφορετική η γεωλογική προέλευση και γέννεση των ορυκτών που χρησιμοποιεί ο καθένας από εμάς. Για παράδειγμα, ας πάρουμε έναν Αμέθυστο από την Βραζιλία και έναν Αμέθυστο από το Νευροκόπι. Αν και τοποθετούνται και οι δύο στην κατηγορία του Αμέθυστου και έχουν το ιώδες-μωβ χρώμα, ωστόσο έχουν διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης. Αυτός από το Νευροκόπι δημιουργήθηκε όταν ρευστά από έναν πλουτωνίτη διείσδυσαν μέσα σε σχιστογνεύσιους. Αυτός από την Βραζιλία δημιουργήθηκε μέσα σε ηφαιστίτες. Αυτή η διαφοροποίηση είναι σημαντική για την δημιουργία και τις θεραπευτικές ποιότητες του εκάστοτε ορυκτού αφού το περιβάλλον γέννεσης επηρεάζει την τελική του δομή.

Herkimer με εγκλείσματα πετρελαίου
Το κάθε ορυκτό μπορεί να περιέχει διαφορετικά εγκλείσματα. Ως εγκλείσματα στην γεωλογία αναφέρονται τα ξένα φυσικά σώματα (στερεά, υγρά και αέρια), τα οποία εμπεριέχονται μέσα στους κρυστάλλους κάποιων ορυκτών. Στον Χαλαζία μπορούμε να δούμε πολλές φορές εσωτερικά φυσαλίδες με νερό, πετρέλαιο, αλλά και εγκλείσματα Χλωρίτη, Αιματίτη, Ακτινόλιθο, κτλ. Αυτά έχουν άμεση επίδραση στις ποιότητες του ορυκτού, δίνοντας αισθητές διαφορές σε κάθε κρύσταλλο.

Είμαστε όλοι διαφορετικοί ως ενέργεια. Όπως αναφέρει η ενεργειακή θεραπεύτρια Γιονίντα Ντρίζα στο βιβλίο της "Η Εξέλιξη της Αύρας", ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του αύρα, κάτι που μπορεί να εξηγήσει τις σημαντικές διαφοροποιήσεις που υπάρχουν σε κάθε είδους θεραπεία. Το ενεργειακό πεδίο του εκάστοτε ανθρώπου, σύμφωνα με την ίδια, μπορεί να ανταποκριθεί διαφορετικά στις ποιότητες των κάθε ορυκτού, εξ ου και το μοίρασμα διαφορετικών εμπειριών ανάμεσα σε κάθε συγγραφέα. 

Είμαστε όλοι διαφορετικοί ως σώματα και οργανισμοί. Τα ορυκτά περιέχουν διάφορα στοιχεία τα οποία έχουν συνάφεια με τον ίδιο τον ανθρώπινο οργανισμό και τις ανάγκες του. Έτσι, κάποιος που μπορεί να έχει γενικά χαμηλό αιματοκρίτη μπορεί να νιώθει πιο έντονα τις ποιότητες του Αιματίτη (ορυκτό του Σιδήρου- Fe) σε σχέση με κάποιον που να μην έχει ένα τέτοιο ζήτημα. Το κάθε σώμα έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες, κάτι που σημαίνει πως η εμπειρία διαφοροποιείται από οργανισμό σε οργανισμό. 

Ο κάθε ένας μπορεί να έχει διαφορετικές τεχνικές και χρόνο ενασχόλησης με τα ορυκτά. Τέλος, μία πολύ σημαντική λεπτομέρεια είναι ο χρόνος και ο τρόπος θεραπείας, διαλογισμού και ενασχόλησης με τα ορυκτά. Η τοποθέτηση στα τσάκρα είναι βασική, ωστόσο δεν είναι η μοναδική πρακτική που μπορεί να μας βοηθήσει τα κατανοήσουμε τις ποιότητες των ορυκτών και των κρυστάλλων τους. Φαίνεται πως όσο πιο δημιουργικοί είμαστε σε αυτό το κομμάτι, τόσο περισσότερο μπορούμε να εμβαθύνουμε στις θεραπευτικές ιδιότητες του ορυκτού βασιλείου, και τόσο πιο ολιστική μπορεί να γίνει η εμπειρία μας μαζί του. 

Comments